A klasszikus szendvicsek népszerűsége töretlen, hiszen egyszerűen elkészíthetők, jól variálhatók, és praktikusan szállíthatók, mégis
mennyivel izgalmasabbnak tűnik, ha az eddig megszokott kenyérszeletek, kiflik vagy zsömlék helyett ezentúl tortillalapokba pakoljuk a hozzávalókat,
majd egyszerűen feltekerjük. Ha van rá módunk, és időnk, saját magunk is elkészíthetjük a tortillalapokat, ám a bolti verzió is megfelel, azonban, ha lehetséges, a teljes kiőrlésű változatokat keressük. Csakúgy, mint a hagyományos szendvicsek, a tortilla esetében is érvényes, hogy szinte bármivel megtölthető, mehet bele sonkaféle, felvágott, tojás, körözött, humusz vagy zöldségkrém.
Azonban, ha fontos, hogy a szendvics hosszan elálljon, sült, grillezett esetleg rántott csirke-vagy pulykamellhúst, kemény sajtokat válasszunk, friss zöldségekkel - jégsalátával, ruccolával, bébispenóttal, lilahagymával, vékonyra szeletelt uborka-és paradicsomkarikákkal - kiegészítve,
ha pedig szeretjük a pikáns ízeket, megbolondíthatjuk némi dijoni mustárral vagy paprikakrémmel. Az így elkészített házi wrapot csomagoljuk szorosan alufóliába, majd helyezzük külön műanyag dobozba - így biztosan nem fog szétesni.